B&B Lievejan tussen Brugge en Zee

Vandaag trekken we richting Jabbeke, de West-Vlaamse gemeente ligt centraal tussen Brugge en de zee. Heel toepasselijk natuurlijk voor de naam van de B&B van Lieve en Jan.
Jan was vroeger schilder-behanger en volgde terwijl avondschool fotografie. Deze studie werd later het hoofdberoep van Jan. Maar Jan en Lieve droomden al lang om samen een B&B te beginnen. Uiteindelijk startten ze in 2011 B&B Lievejan tussen Brugge en Zee.


Jabbeke is de gemeente waar bekend expressionist en beeldhouwer Constant Permeke woonde met zijn gezin. Het huis waar de familie woonde, Vier Winden, is nu een museum.

De B&B beschik over 3 kamers, de contrastkamer, de zwart-witkamer en de familiekamer. In alle kamers kan je verschillende foto’s terugvinden van Jan. Je ziet ook meteen dat het koppel veel belang hecht aan hygiëne. Alle kamers beschikken over een terras met een uitzicht op de grote tuin, ook een minibar en tv is aanwezig op de kamer.

Om de gasten wat beter te leren kennen gaan Jan en Lieve voor een ontspannende activiteit. Ze gaan Boltra spelen, het vlaamse petanque. Boltra is vooral speciaal doordat het gespeeld wordt op een gebogen baan. De gasten genoten duidelijk van deze aangename activiteit.
Na de vlotte kennismaking gingen ze samen een hapje eten in ’t Oosthof, een restaurant die gevestigd is in één van de oudste hoeves van de streek.

In de ochtend kunnen de gasten aanschuiven aan een mooi gedekte tafel in een gezellige ontbijtruimte. Ze kunnen genieten van een ruim ontbijt die hen gepresenteerd wordt in buffetvorm. Ze vinden er onder andere zes verschillende soorten confituur, kaas, vers fruit en natuurlijk lekker brood en lekkere pistolets. Je ziet ook meteen dat het stuk voor stuk kwaliteitsproducten zijn. Altijd leuk om zo de dag te starten.

Boek nu je verblijf bij Lieve en Jan.

Gegevens van B&B Lievejan tussen Brugge en Zee

C. Permekelaan 40
8490 Jabbeke
West-Vlaanderen
België

Telefoon: +32 491 373036
Website: www.lievejan.be

Foto’s

Prijzen

[table id=65 /]

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 11/15
Ontbijt: 11/15
Activiteit: 11/15
Hygiëne: 14/15
Gastvrijheid: 12/15

Totaal: 59/75

Boek nu je verblijf bij Lieve en Jan.

Leave a Comment