B&B Gamla Skolan in Kil

Vandaag trekken we richting Kil, een dorpje in het zuidwesten van Zweden. Sinds 2015 baat Els er samen met haar vriend Kris B&B Gamla Skolan uit. Els heeft altijd gewerkt in rusthuizen of kinderdagverblijven maar zag het niet zitten om dit tot haar 70ste te doen. Toch wou ze graag haar passie om met mensen om te gaan verder zetten, maar wel in combinatie met haar 2de passie, reizen. Zo kwam deze B&B tot stand.
Haar vriend Kris werkt vooral achter de schermen. Hij zorgt voor de reparaties en het onderhoud. Ook de boekingen zijn een bezigheid van Kris.
Om de B&B tijdens de week van Met Vier in Bed toch open te houden was de tante van Els van de partij om samen met Els de andere Bed and Breakfast in Zweden te gaan inspecteren.

Gamla Skola is letterlijk de Zweedse vertaling van waar de B&B nu gevestigd is, in een oude school. Tijdens de verbouwing naar B&B hebben ze toch deze authentieke elementen behouden.
De B&B heeft 3 slaapkamers die simpel zijn ingericht, toch stralen ze frisheid en rust uit. Daarnaast zijn er 2 badkamers die onder de gasten en eigenaars gedeeld moeten worden.
Els en Kris weten dat ze geen luxe aanbieden, maar hechten wel veel belang aan een warme gezellige sfeer. Het belangrijkste is dat de gasten zich thuis voelen.

Zweden is één grote natuurattractie, je vindt er veel ongerepte natuur en uitgestrekte bossen terug. Er zijn zelfs meer dan 10000! meren. Els verrast haar gasten met een Zweedse specialiteit, de alom gekende Surströmming (zure haring). Dit is gefermenteerde oostzeeharing, ook bekend als de meest stinkende vis ter wereld. Ronny was de held van de groep want hij was de enige die durfde te proeven.

Als activiteit had Els iets typisch Zweeds voorzien, in haar opzicht dan toch. Een yogasessie op een adembenemende plek aan het meer. Natuurlijk is yoga niet kenmerkend voor Zweden, maar Els associeert de rust die ze kan vinden in de yoga met de rust die ze kan vinden in Zweden.

Het ontbijt staat ’s morgens deels op tafel en deels apart. Het staat vol met broodjes, vers fruit, versgemaakte eitjes, maar vooral goede producten van een zeer goede kwaliteit.

Gegevens van Gamla Skolan
(deze B&B bestaat niet meer)

Säldebråten Gamla Skolan
665 93 Kil
Värmlands län
Zweden

Telefoon: –
Website: –

Foto’s

Prijzen

(deze B&B bestaat niet meer)

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 11/15
Ontbijt: 11/15
Activiteit: 10/15
Hygiëne: 12/15
Gastvrijheid: 12/15

Totaal: 56/75

Geef een reactie