Lofsdalen Panorama in Lofsdalen

Vandaag trekken we richting het hoge noorden van Europa. Starten doen we in Zweden, meer bepaald Lofsdalen, vlakbij de Noorse grens. Daar baten avonturiers Karen en Steven Lofsdalen Panorama uit. Tijdens één van hun trektochten, op zoek naar wilde beren, kwamen ze het verblijf tegen. Het is een project van vijf gezinnen (vier Noorse en één Belgisch) waaronder Karen en Steven. Omdat ze nog een job hebben in België maken ze gebruik van de diensten van een koppel uit het dorp om de gasten te ontvangen.

Het prachtige verblijf is gelegen in een bergpark met uitzicht op een meer. Voor Karen en Steven was het belangrijk dat het project de natuur niet aantast. Dit is dan ook goed gelukt, want bij de bouw is enkel ecologisch hout gebruikt. De huizen zijn geschilderd met ecologische verf en zijn allen voorzien van groendaken.
Het vakantieverblijf beschikt over één grote lodge voor 19 personen en 10 duplexwoningen met een ruime woonkamer, uitgeruste keuken en natuurlijk een sauna.
In Lofsdalen Panorama kan je perfect terecht voor een tweedaagse trektocht of gewoon tot rust komen in de natuur. In de zomer ‘geniet’ je er zelfs van 24h licht.

Steven ontpopte zich tijdens de activiteit tot de ideale gids. Vanuit zijn passie voor dieren en natuur kan hij over alles iets vertellen. Het is dan ook een boeiende wandeling in de ongerepte natuur richting de top van de berg. Op die top kan je genieten van een prachtig uitzicht op het natuurreservaat en als je geluk hebt kan je er zelfs elanden spotten.

Omdat Lofsdalen Panorama geen echte B&B is, maar eerder een vakantiehuis, is het niet mogelijk om een ontbijt te nuttigen in het hoofdgebouw. Er is wel ontbijt voorzien, die je kan terugvinden in de koelkast. Het is een basic ontbijt met kaas, ham en confituur. Je moet het zelf klaarmaken, maar met honger ga je zeker niet van tafel.

Gegevens van Lofsdalen Panorama

Lofsdalsvägen 37
840 85 Lofsdalen
Jämtlands län
Zweden

Telefoon: +32 52 55 52 54
Website: www.lofsdalenbooking.se

Foto’s

Prijzen

[table id=63 /]

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 15/15
Ontbijt: 10/15
Activiteit: 11/15
Hygiëne: 13/15
Gastvrijheid: 10/15

Totaal: 59/75

Leave a Comment