Quinta Vale Porcacho in Tábua

Het laatste adresje van deze Portugese week is er niet zomaar eentje. We gaan op bezoek bij Nederlanders Karin en Jan, zij baten Quinta Vale Porcacho uit in de landelijke gemeente Tábua. De B&B is gelegen in een bosrijke omgeving en aan de rand van een prachtige vallei. Op het landgoed maken ze hun eigen wijn, eigen olijfolie en in het seizoen kunnen ze ook bijna alle fruitsoorten uit hun eigen tuin plukken. Ze zeggen soms ‘Leven als God in Frankrijk’, maar hier voel je je toch God in Portugal.

Ze verbouwden de Quinta tot een ecologische B&B en omvat een studio en negen B&B-kamers in 3 huisjes verspreid over het domein. De kamers zijn minimaal ingericht maar de grote bedden zorgen voor een goed slaapcomfort. Natuurlijk is er voor iedere kamer een badkamer voorzien. Op het domein kan je ook nog genieten van het ecologisch zwembad.
Karin en Jan krijgen hulp van Anteru, een echte Portugees die Nederlands spreekt, om het domein te onderhouden en lekker Portugees te koken voor de gasten.

Na alle ‘wilde’ activiteiten van de afgelopen week hebben Karin en Jan een wijndegustatie met aangepaste kazen gepland. Ze wilden graag de gasten meer leren kennen van de Beiras met lekkere wijnen uit de streek. Spijtig genoeg niet de wijn die Karin en Jan maken, maar wijnen van Carlos Lucas, een gerenommeerde wijnmaker. Hij levert wijnen aan het restaurant van Ramsay en Jamie Oliver.

Na een heerlijke ochtendlijke zwempartij kan je ’s morgens genieten van een lekker vers ontbijt. De tafel staat er wel wat kaal bij, maar sinaasappelsap van vers geplukte sinaasappels uit de tuin maakt natuurlijk veel goed. Daarnaast zijn er verschillende soorten broodjes, zelfgemaakte confituren, gekookt eitje en ook nog pannenkoekjes van ei met banaan. Over die pannenkoekjes waren de meningen verdeeld.

Boek nu je verblijf bij Karin en Jan.

Gegevens van Quinta Vale Porcacho

Bairro Antonio Maria Diniz
3420-201 Póvoa de Midões
Coimbra
Portugal

Telefoon: +351 917 030 056
Website: www.quintavaleporcacho.com

Foto’s

Prijzen

[table id=56 /]

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 11/15
Ontbijt: 12/15
Activiteit: 11/15
Hygiëne: 11/15
Gastvrijheid: 12/15

Totaal: 57/75

Boek nu je verblijf bij Karin en Jan.

Leave a Comment