Art B&B A l’Aise in Barvaux-sur-Ourthe

Vandaag trekken we richting Barvaux-sur-Ourthe, een dorpje in de Belgische Ardennen. Daar baten Sophie en Agim sinds een klein jaar Art B&B A l’Aise uit. Een door kunst geïnspireerd gastenverblijf.

Zo’n tien jaar geleden had Sophie een restaurant in Oostende, maar na het overlijden van haar moeder is ze daarmee gestopt. Niet veel later leerde ze Agim kennen, hij werkte als meubelmaker/schrijnwerker in het hospitaal. Sinds een paar jaar is hij op prepensioen en zocht een plaats waar hij zijn werk/hobby als meubelmaker verder kon zetten.

Toen ze richting de chalet van Sophie in de Ardennen gingen zagen ze dat er een huis te koop stond met beneden een ruime garage en boven een B&B. Perfect dus voor Agim, want hij richte de garage in als atelier en de B&B kreeg een deftige renovatie.

Art B&B A l’Aise heeft zo’n 4 kamers met elk z’n eigen artestieke toets. Iedere kamer heeft z’n eigen badkamer en multimediasysteem. In de B&B is het ook mogelijk om workshops te volgen of om een tentoonstelling te geven.

De activiteit ligt in de lijn van het concept van de B&B. Sophie heeft een leraar schilderen ingehuurd om de gasten de eerste stapjes in het aquarellen te zetten.

Wil je liever de natuur in, kan dit natuurlijk ook. Aan de oevers van de Ourthe kan je als wandelaar, fietser en kajakker perfect de tijd verdrijven. Ook voor cultuur kan je terecht in het kasteel van de Graven van Ursel en in Parc de Topiaires.

’s Morgens staat een ontbijt met streekproducten zoals buffelmozzarella uit de Ardennen op tafel. Het is ook altijd een verschillend ontbijt, dit hangt af van wat Sophie in huis heeft. Bij het ontbijt hoort zelfs een dessert, pannenkoekje met vers fruit.
Sophie en Agim zitten niet mee aan de tafel want zij kiezen ervoor om hun gasten in de watten te leggen.

Boek nu je verblijf bij Sophie & Agim.

Gegevens van B&B A l’Aise

Chemin des Sangliers 86
6940 Barvaux-Sur-Ourthe
Luxemburg
België

Telefoon: +32 476 54 29 85
Website: www.bnbalaise.com

Foto’s

Prijzen

[table id=80 /]

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 10/15
Ontbijt: 15/15
Activiteit: 11/15
Hygiëne: 13/15
Gastvrijheid: 14/15

Totaal: 63/75

Boek nu je verblijf bij Sophie & Agim.

Leave a Comment