Bootel Ahoi in Kortrijk

Het eindelijk zover, het zevende seizoen gaat van start. De spits afbijten is weggelegd voor Bootel Ahoi in Kortrijk. Een jaar geleden sloegen zakenpartners J(e)an en Stefan de handen in elkaar om Bootel Ahoi nieuw leven in te blazen. Jan houdt zich vooral bezig met de bar en het ontbijt, Stefan daarentegen zorgt dat het slaapgedeelte piekfijn in orde is.

Zoals de naam al deed vermoeden is deze B&B gevestigd op een boot. Bootel Ahoi ligt aangemeerd aan de Leie langs tal van fiets- en wandelroutes. Naast de talrijke fiets- en wandelroutes is Kortrijk perfect voor een citytrip met unesco erfgoed zoals het Begijnhof en het Belfort. Je kan er ook rustig kuieren in de vele winkel-wandelstraten. Bij slecht weer kan je ook terecht in het indoor winkelcomplex.

Bootel Ahoi biedt 10 identieke 2-persoonskajuiten van zo’n 10m². De hutten zijn klein, maar wel functioneel, strak en proper ingericht. Iedere hut is voorzien van een eigen badkamer met toilet, douche en lavabo. Enige nadeel is dat het raam niet open kan.

Jan en Stefan hadden een mooie, leerrijke activiteit gekozen voor de gasten. Ze namen hen mee naar het koffiebelevingscentrum van Viva Sara. Daar leerden ze alles van koffie, van de herkomst tot het proeven van verschillende soorten koffie.

’s Morgens staat een (zeer) uitgebreid ontbijt met een assortiment brood, kazen en vleeswaren te wachten. Ook de choco en confituur zijn natuurlijk voor handen. Wil je een eitje, dan is dat zeker geen probleem. De gasten vonden wel dat het ontbijt meer op een hotelontbijt lijkt, niet echt iets zelfgemaakt.


Boek nu je verblijf bij Jan en Stefan.

Gegevens van Bootel Ahoi

Handelskaai 1 NT
8500 Kortrijk
West-Vlaanderen
België

Telefoon: +32 56 53 14 68
Website: www.ahoi.be

Foto’s

Prijzen

[table id=21 /]

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 7/15
Ontbijt: 10/15
Activiteit: 12/15
Hygiëne: 12/15
Gastvrijheid: 13/15

Totaal: 54/75

Boek nu je verblijf bij Jan en Stefan.

Leave a Comment