La Paresse en Douce in Tours sur Meymont

Het laatste adresje van deze week ligt ook in de Auvergne-streek, in het dorpje Tours sur Meymont. Daar baten Nederlanders Helen en Henk La Paresse en Douce uit. Het idee om een chambre d’hôtes te beginnen kwam er omdat ze graag een verandering wilden in hun leven. Ze hadden geen zin om hun job in Nederland nog 20 jaar te doen en wilden graag een klein bedrijfje zonder personeel beginnen. Daarom trokken ze richting Frankrijk.
Tijdens de huizenjacht was het plots liefde op het eerste gezicht met een huis in het kleine dorpje Tours sur Meymont. Tijdens de grondige renovatie hebben ze veel oude elementen gebruikt of hergebruikt. Dit vooral om de charme van het huis te behouden.
De chambre d’hôtes herbergt 5 stijlvolle en comfortabele kamers. Voor koppels hebben ze drie ruime 2-persoonskamers en voor de gezinnen met kinderen hebben ze twee XL-kamers. Elk voorzien van hun eigen sanitair bestaande uit een douche, dubbele wastafel en een toilet. In de afgesloten tuin is er ook nog een hottub en een kinderzwembad terug te vinden.

Puy-de-dôme is perfect voor natuurliefhebbers door de prachtige vergezichten, de rustig kabbelende beekjes en een uitgebreid aanbod aan wandelroutes voor het gezin. Maar Helen en Henk hadden iets anders in petto voor hun gasten. Ze verkenden de streek met een oldtimer en ze hadden de keuze uit een Ford Mustang, een Triump of een MG. Stuk voor stuk prachtige wagens. Dat gecombineerd met een prachtig streek zorgde voor een voltreffer qua activiteit.

In de mooie strakke eetzaal waar het ontbijt en avondmaal doorgaan staat ’s morgens alles op tafel voor een goed ontbijt. Croissants, stokbrood (wit en bruin), verschillende soorten zelfgemaakte confituur en ontbijtkoek, zelfs een warm eiergerecht wordt klaargemaakt door Henk. Bij La Paresse en Douce is alles aanwezig om de dag vol energie te starten.

Gegevens van La Paresse en Douce

Le Bourg
63590 Tours sur Meymont
Puy-de-Dôme
Frankrijk

Telefoon: +33 9 643 960 93
Website: www.laparesseendouce.nl

Foto’s

Prijzen

[table id=49 /]

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 12/15
Ontbijt: 13/15
Activiteit: 14/15
Hygiëne: 12/15
Gastvrijheid: 14/15

Totaal: 65/75

Met deze score werd La Paresse en Douce de trotse weekwinnaar van Met Vier in Bed!

Leave a Comment