Station Racour in Landen

Vandaag trekken we richting Landen in de mooie streek van Haspengouw. In het voormalig treinstation van Racour baten Jo en Hilde vakantiewoningen Station Racour uit.
Ze startten het project zo’n 30 jaar geleden toen ze het oude stationsgebouw kochten. Ze renoveerden het oude stationsgebouw met respect voor de typische stationsarchitectuur.
Ze kochten daarna nog twee oude treinwagons en renoveerden deze volledig tot een gastenverblijf voor maximum zes personen.

Jo biedt het gehele plaatje en gaat volledig op in het concept. Hij ontvangt de gasten in het kostuum van stationschef.


De B&B is natuurlijk uniek in zijn soort, je kan er overnachten in een voormalig treinstation of een oude authentieke treinwagon. In de wagons kan je met zo’n zes personen slapen, je beschikt er ook over een douche en lavabo. Ook in de familiekamer in het stationsgebouw kan je met zes personen slapen en kan je zelfs genieten van een bubbelbad.
Naast deze vakantiewoningen is er ook nog een trekkershut voor twee personen, gelegen in het huisje van de spoorwegarbeiders.

Als activiteit had Jo een fietstochtje op de oude spoorwegbedding voorzien. Ze fietsten op tandems richting de Molen van Rufferdinge waar de gasten genoten van een streekbiertje gebrouwen in Landen.

Omdat Station Racour een vakantiewoning is geven ze normaal geen ontbijt, enkel voor grote groepen maken ze een uitzondering. Dan geven ze een ontbijt in de wachtzaal van het stationsgebouw. Opmerkelijk hieraan is dat ze enkel streekproducten en producten uit lokale winkels geven. De gasten genieten met volle teugen van het uitgebreide ontbijt met onder andere vers fruitsap, spek met eitjes, vers fruit en vers gebakken cake.

Boek nu je verblijf bij Jo.

Gegevens van Station Racour

Racourhalte 1
3400 Landen
Vlaams-Brabant
België

Telefoon: +32 473 87 07 73
Website: www.stationracour.be

Foto’s

Prijzen

[table id=77 /]

Met Vier in Bed resultaat

Kamer: 13/15
Ontbijt: 11/15
Activiteit: 11/15
Hygiëne: 14/15
Gastvrijheid: 15/15

Totaal: 64/75

Boek nu je verblijf bij Jo.

Geef een reactie